Rólam

Ha megkérdeznéd tőlem, mi az, amit funkcionális életmód mentorként a legfontosabbnak tartok magamról elmondani, valószínűleg néhány pillanatig zavarban lennék. Aztán beszélnék arról, hogy hány és hányféle utat próbáltam már végig az egészségfejlesztésben. Elmondanám azt is, ahogy botladozva, időről időre kétségek közt vergődve, újból és újból előlről kezdve igyekeztem gyógyítani önmagam, ösztönösen tudván, hogy ezek a kanyargós utak előbb-utóbb majd mind egy irányba vezetnek. Valamikor, jó húsz évvel ezelőtt egy kedves mentorom azt mondta:


Ahogy fent, úgy lent, ahogy kint, úgy bent. 

Sokáig hittem, hogy ez a mondat csupán a lelki, szellemi magunkra találásunk sarokköveként értelmezhető. Néhány éve azonban, miközben a funkcionális medicina ismereteibe ástam bele magam, rá kellett jönnöm: a fizikai egészségfejlesztés és a krónikus állapotokból való gyógyulás is kizárólag belülről indulhat el. Szó szerint, sejtről sejtre haladva, minden nappal egy jobb választás felé tartva, amitől újra azt érezheted: éppen elég az, amit megteszel. Másoknak akartam segíteni a fizikai és mentális gyógyulásban, hát saját életem, szokásaim átformálásával kezdtem a munkát.

Jelenleg is úton vagyok, meglehet, hogy csupán egy lépéssel előtted járva. De ismerem a buktatókat. Tudom mit jelenthet az, amikor tele vagy kérdésekkel, és azt is, milyen érzés, amikor a kirakós egy-egy darabkája végre a helyére kerül.  Hiszem, hogy az életemmel, a megtett utammal, a botlásaimmal együtt tudok számodra valóban hitelessé válni. Ezzel a hittel és tudással felvértezve, funkcionális életmód mentorként tanítok megoldásokat. Azok számára szeretnék mentortámogatást nyújtani, akik újra és újra nekifutottak már annak az útnak, amelyen a lelki, mentális terheik jelentik számukra a legnagyobb akadályt a fizikai tüneteik megszüntetése előtt.  Egy lépéssel előtted leszek, mutatom az utat és fogom a kezed.

Tarts hát velem!