Receptek

Édeskömény – vérnarancs saláta

Próbáld ki ezt a friss és egészséges édeskömény-vérnarancs saláta receptet! Az édeskömény emésztést segítő tulajdonságai és az intenzív ízű vérnarancs tökéletes harmóniájával ez a mediterrán étel gyorsan kedvenceddé válik.

Vaslábosban sült, mézes-chilis csirkeszárnyak

Ma reggel Pacsni kutyával a piac felé sétáltunk, akarom mondani, húztuk a póráz két végét (ezt még gyakoroljuk).

Egytálétel konyhai túlélőknek

Vannak napok, amikor nincs idő órákat a konyhában tötyögni, enni azonban mégiscsak kell.

Minestrone

Mivel is lehetne kezdeni a mediterrán étrenddel való ismerkedést, mit egy friss zöldségekben tobzódó Minestronéval?

Csokoládé mousse

Tejtől, cukortól és adalékanyagoktől mentes, egyszerű, könnyű, krémes desszert, ami pillanatok alatt elkészül.

Fermentált zöldparadicsomos káposzta

Az Írországból való elköltözésünk előtt már egy hónappal folyamatosan búcsúztunk azoktól a helyektől, amelyeket az elmúlt négy és fél évben látogattunk és amelyek annyira sokat jelentettek nekünk.

Brokkolis mártogatós

Soha nem tudok elég zöldségfélét enni, a közeli farmról minden pénteken hatalmas szatyrokkal megrakodva szoktunk hazaérni.

Fermentált kölesgombóc gyümölcsöntettel

Valami könnyű, nem túl édes, mégis kiadós desszertre vágytam. Kölesgombócot terveztem.

Sokszínű herkentyűleves

Ezt a receptet voltaképpen az élet(helyzetünk) szülte. Az történt ugyanis, akarom mondani, ez a történés tart még ezekben a napokban is, amikor ez a poszt megjelenik, hogy átszelve egész Európát, a családunk másik országba költözik.

Bakonyi húsgombócok

Ezt a receptet különösen az őszi időszakban szeretem elkészíteni. Sűrű, krémes szaftja gazdaggá teszi az ételt, ráadásul kompromisszumok nélkül, hiszen megfelelő minőségű, adalékmentes kókusztejjel dúsítva a tejfölös ízt sem fogod hiányolni belőle.

Házi majonézes tojássaláta

Egyik kedvenc receptem, használd bátran, ha már a tojást és a magfűszereket is visszavezetted az étkezésedbe. Ha tovább szeretnéd bolondítani/több időd van a konyhában, akár rakott salátaként is tálalható.

Színpompás AIP marhapörkölt

Amikor beköszöntenek a hűvösebb, őszi napok, mindannyinknak jólesik egy kis lélekmelengető, bőséges egytálétel. Ennek a receptnek az alapja a jóféle, legeltetett forrásból származó marhahús, javaslom, hogy ne sajnáld az időt a felkutatására.

Káposztasaláta

Amikor megpróbálod növelni a zöldségfogyasztásodat, különösen, ha még kezdő vagy ebben, gyakran merül fel kérdésként az, hogy mit is tegyél a tányérodra?

Banáncsinta

Egy igazán kényeztető esti nasit hoztam, tele minden finomsággal. Olyannyira, hogy valóban csak pár falat kell belőle, estére két-három db apró banáncsinta tökéletesen elég.

Pácolt, főtt marhanyelv

Dr. Mat Lalonde tápanyagpiramisának tetején a tápanyagsűrűség szempontjából legmagasabban elhelyezkedő belsőségek találhatóak. Bár a magyar konyha bővelkedik a tápanyagdús belsőségekben (gondoljunk csak a resztelt májra, a pacalra vagy a hurkára), a legtöbb háztartásban tiltólistán vannak ezek az ételek.

Gyógyító alaplé

Az alaplében található természetes zselatin egy szivárgó bél szindrómában szenvedő számára igazi gyógyír. Receptjét számos oldalon megtalálhatod, hasonlóan készül szinte mindenhol, talán inkább a fűszerezésben lehetnek apróbb különbségek.